2022.02.25 メニューインボトル

NEW&HOT

今週の新着酒
2022.02.25 メニューインボトル#01左から
三連星 純米吟醸 愛山 番外編2
賀茂金秀 特別純米 うすにごり生 桜吹雪
シン・タカチヨ Nocturne N-type 無濾過生原酒

From the left
Sanrensei Junmai Ginjo Aiyama Extra Edition 2
Kamokinshu Special Junmai Lightly Raw Sakura Fubuki
Shin Takachiyo Nocturne N-type unfiltered raw sake


黒龍・特別限定酒2酒左から
黒龍 しずく 大吟醸
35%精⽶兵庫県東条産⼭⽥錦
(年3回の限定販売酒)
黒龍 火いら寿 純米大吟醸
35%精⽶兵庫県東条産⼭⽥錦
※毎年2月発売の限定酒

Kokuryu Shizuku Daiginjo
35% Seisei Hyogo Prefecture Tojo Nishiki
(Limited sale three times a year)
Kuroryu Fire Iraju Junmai Daiginjo
35% Seisei Hyogo Prefecture Tojo Nishiki
* Limited sake released in February every year
花の香 特別限定酒・産土(うぶすな)左から
産土 ubusuna 2021 穂増(ほませ) 生酛
産土 ubusuna 2021 山田錦 生酒 生酛

From the left
Produced soil ubusuna 2021 Homase KIMOTO
Produced soil ubusuna 2021 Yamada Nishiki Raw Sake KIMOTO

花の香酒造のビジョン「産土」
「うぶすな|ubusuna」産まれた土地、土地の神々を表す足元の生命溢れる大地から、自ら生まれ出づる力を、人が導き、独自の個性を湛えた酒を醸す森羅万象への感謝と共に、唯一無二の酒造りを、心に刻む、花の香酒造「酒づくりのビジョン」

Hananoka Brewery’s vision “Ubusuna”
“Ubusuna” With gratitude to all things that brew sake with a unique personality, leading the power to be born by oneself from the land where the land was born and the land full of life that represents the gods of the land. Hananoka Sake Brewery “Vision for Sake Brewing” that engraves the one and only sake brewing in your heart.

▼商品詳細(Detail)
花の香蔵

2022.02.25 メニューインボトル#0359 Takachiyo AIMACHI 無調整生原酒

59 Takachiyo AIMACHI Unadjusted raw sake
※高千代酒造の当該ラベルは、漢字、ひらがな、アルファベットの3種類があります。諸説ありますが、漢字はDRY仕立てのキリッとした味わい、平仮名はやや甘めの食中酒、アルファベットは試験的醸造を試みているということです。

* There are three types of labels for Takachiyo Sake Brewery: Kanji, Hiragana, and Alphabet. There are various theories, but the kanji has a crisp taste tailored to DRY, the hiragana is a slightly sweet liquor, and the alphabet is an attempt to brew on a trial basis.
2022.02.25 メニューインボトル#02福田 純米活性うすにごり

Fukuda Junmai Active Light Nigori

長崎県平戸市志々岐町という突端に位置する福田酒造の新酒。活性500mlですので、6名様以上のご参加で抜栓いたします。

Fukuda Sake Brewery’s new sake is located at the tip of Shijiki-cho, Hirado City, Nagasaki Prefecture. Since the activity is 500 ml, it will be unplugged with the participation of 6 or more people.

2022.02.25 メニューインボトル#05射美(いび) 純米吟醸 槽場無濾過生原酒

Ibi Junmai Ginjo Funaba Unfiltered Raw Sake

日本で一番小さい蔵と自称する杉原氏。程良い甘さの中に爽やかな酸味を感じさせる人気酒です。

Mr. Sugihara calls himself the smallest brewery in Japan. It is a popular sake that makes you feel a refreshing acidity in a moderate sweetness.
2022.02.25 メニューインボトル#04尾瀬の雪どけ 純米大吟醸 桃色にごり

Oze no Yukidoke Junmai Daiginjo Peach-colored

酵母の出す色により、桃色になる米と麹だけで醸造して、上品で甘酸っぱい味わい。アルコール度10%とやさしい飲み口だから、一度口にするとつい飲み過ぎてしまう飲みやすさで、女性にも大人気の一本です。

It is brewed only with rice and jiuqu, which turn pink due to the color produced by yeast, and has an elegant, sweet and sour taste. With an alcohol content of 10%, it is a gentle drink, so once you take it, you will end up drinking too much, making it a very popular bottle for women.

※ここでおこなう日本酒のご案内は、抜栓をお約束するものではありません。* The information on sake provided here does not guarantee unplugging.


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