日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
旨さの違いが判る1本
三が日にテレビのHDMIの整理整頓をしようと思っていたけれどできなかった、自称・飲兵衛代表の今井です。
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決して飲んだくれていたわけではありませんが、できなかったんです。そして、明日からはまた仕事ですから、いつになったらできることやら。
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さて、今回紹介するこのお酒は米と水を容積換算で1:1になるように仕込む「十水仕込み」という技法で醸されたこのお酒。
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簡単に言ってしまえば「コク」があるお酒が醸されるということ。
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当然ながら、それだけではなく、甘さ、酸の働きで、実に飲み応えのある仕上がりになるという話。
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残念ながら、文字ではこの旨さを伝えられません。見つけたらラッキー!ぜひ召し上がってみてください。ビギナーを自負するあなたでも、この旨さに魅了されます。
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では、なぜ、おいしいお酒ができるのに、誰もがこの製法で醸さないのか。それは人それぞれ「おいしい」の経験値が違うから必ずおいしいということにはならないんです。
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ある程度、酸いも甘いも分かってきたら、この旨さは更に判ることでしょう。この機会にあなたもぜひお試しください。
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決して飲んだくれていたわけではありませんが、できなかったんです。そして、明日からはまた仕事ですから、いつになったらできることやら。
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さて、今回紹介するこのお酒は米と水を容積換算で1:1になるように仕込む「十水仕込み」という技法で醸されたこのお酒。
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簡単に言ってしまえば「コク」があるお酒が醸されるということ。
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当然ながら、それだけではなく、甘さ、酸の働きで、実に飲み応えのある仕上がりになるという話。
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残念ながら、文字ではこの旨さを伝えられません。見つけたらラッキー!ぜひ召し上がってみてください。ビギナーを自負するあなたでも、この旨さに魅了されます。
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では、なぜ、おいしいお酒ができるのに、誰もがこの製法で醸さないのか。それは人それぞれ「おいしい」の経験値が違うから必ずおいしいということにはならないんです。
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ある程度、酸いも甘いも分かってきたら、この旨さは更に判ることでしょう。この機会にあなたもぜひお試しください。
My name is Imai, and I am a self-proclaimed drinking bee representative who wanted to organize my TV’s HDMI on the third day, but I couldn’t do it.
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He never drank, but he just couldn’t. Also, I have to work again tomorrow, so I wonder when I can do it.
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The sake I’m introducing today is brewed using a technique called “Tomizu Shikomi,” which involves mixing rice and water in a 1:1 ratio by volume.
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Simply put, it means that it produces alcoholic beverages with a rich body.
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Of course, not only that, but the sweetness and acidity make it a truly satisfying drink.
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Unfortunately, I can’t convey this feeling in words. Lucky if you find it! Please give it a try. Even if you consider yourself a beginner, you will be captivated by its deliciousness.
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So, why doesn’t everyone brew this method even though it makes delicious alcohol? It doesn’t necessarily mean that it’s delicious because each person has a different experience of “delicious”.
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Once you understand the sourness and sweetness to a certain extent, you will appreciate its deliciousness even more. Please take this opportunity to try it out.
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He never drank, but he just couldn’t. Also, I have to work again tomorrow, so I wonder when I can do it.
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The sake I’m introducing today is brewed using a technique called “Tomizu Shikomi,” which involves mixing rice and water in a 1:1 ratio by volume.
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Simply put, it means that it produces alcoholic beverages with a rich body.
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Of course, not only that, but the sweetness and acidity make it a truly satisfying drink.
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Unfortunately, I can’t convey this feeling in words. Lucky if you find it! Please give it a try. Even if you consider yourself a beginner, you will be captivated by its deliciousness.
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So, why doesn’t everyone brew this method even though it makes delicious alcohol? It doesn’t necessarily mean that it’s delicious because each person has a different experience of “delicious”.
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Once you understand the sourness and sweetness to a certain extent, you will appreciate its deliciousness even more. Please take this opportunity to try it out.
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