日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
伊達や酔狂で三年連続県知事賞は獲れない味わい「若波 本醸造」
福岡県酒類鑑評会2019年、2021年、2022年に「吟醸・本醸造部門」で県知事賞(1位)受賞と、2023年には議会議長賞(2位)を獲得。
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サイトをご覧いただくと判りますが、冒頭に「大正11年創業。蔵の傍を流れる筑紫次郎(筑後川)のように「若い波を起こせ」と銘々されました」とあるように、若いメンバー主体でマーケティングから醸造技術まで頑張っている蔵元です。
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それが独りよがりではなく、結果につながっていることが素晴らしい。努力が無駄になっていない。
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しかし、サイトを見るとこのお酒のことが書かれていない。なぜだ?抜栓してから日にちが経つと味が変わるとか、酸が垂れるとか、甘みが消えるとか、謎の現象があるのだろうか。
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その味わいは胡散臭いことは何もない。では、どうしてないんだ?あとで訊いてみよう。
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はち切れんばかりの瑞々しさをまとって、静かな香りとしなやかな膨らみを持ち、きれいに消えて行く後味の良さ。夏にふさわしい仕上がりであることはもちろん、通年で辛口が欲しいというあなたにお届けしたい1本です。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。
[2024.08.13]
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サイトをご覧いただくと判りますが、冒頭に「大正11年創業。蔵の傍を流れる筑紫次郎(筑後川)のように「若い波を起こせ」と銘々されました」とあるように、若いメンバー主体でマーケティングから醸造技術まで頑張っている蔵元です。
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それが独りよがりではなく、結果につながっていることが素晴らしい。努力が無駄になっていない。
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しかし、サイトを見るとこのお酒のことが書かれていない。なぜだ?抜栓してから日にちが経つと味が変わるとか、酸が垂れるとか、甘みが消えるとか、謎の現象があるのだろうか。
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その味わいは胡散臭いことは何もない。では、どうしてないんだ?あとで訊いてみよう。
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はち切れんばかりの瑞々しさをまとって、静かな香りとしなやかな膨らみを持ち、きれいに消えて行く後味の良さ。夏にふさわしい仕上がりであることはもちろん、通年で辛口が欲しいというあなたにお届けしたい1本です。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。
[2024.08.13]
▼参考サイト
若波酒造(Wakanami Brewery)仮設サイト(Temporary Site Now)
At the Fukuoka Prefecture Liquor Appraisal, the brewery won the Governor’s Award (1st place) in the Ginjo/Honjozo category in 2019, 2021, and 2022, and the Assembly Speaker’s Award (2nd place) in 2023.
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As you can see from the website, the opening line of the brewery says, “Established in 1922. Like the Chikushijiro (Chikugo River) that flows next to the brewery, we were told to ‘create a wave of youth.'” As you can see from the website, the brewery is made up of young members who are working hard on everything from marketing to brewing techniques.
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It’s great that this is not self-centered, but has led to results. Their efforts have not been wasted.
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However, when I look at the website, there is no mention of this sake. Why? Is there some mysterious phenomenon that changes the taste over time after uncorking, or that the acid drips, or that the sweetness disappears?
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There is nothing fishy about the taste. So why isn’t there anything? I’ll ask later.
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It’s bursting with freshness, has a quiet fragrance and a supple fullness, and a pleasant aftertaste that fades away beautifully. It’s not only perfect for summer, but also a perfect choice for those who want a dry wine all year round.
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Please take this opportunity to try it.
[2024.08.13]
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As you can see from the website, the opening line of the brewery says, “Established in 1922. Like the Chikushijiro (Chikugo River) that flows next to the brewery, we were told to ‘create a wave of youth.'” As you can see from the website, the brewery is made up of young members who are working hard on everything from marketing to brewing techniques.
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It’s great that this is not self-centered, but has led to results. Their efforts have not been wasted.
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However, when I look at the website, there is no mention of this sake. Why? Is there some mysterious phenomenon that changes the taste over time after uncorking, or that the acid drips, or that the sweetness disappears?
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There is nothing fishy about the taste. So why isn’t there anything? I’ll ask later.
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It’s bursting with freshness, has a quiet fragrance and a supple fullness, and a pleasant aftertaste that fades away beautifully. It’s not only perfect for summer, but also a perfect choice for those who want a dry wine all year round.
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Please take this opportunity to try it.
[2024.08.13]
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