日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
次代の幕開けを告げる「雅楽代 瑞華(うたしろ ずいか)」
今年も秋が短いようで、せめてもの救いとして秋刀魚が走りからいただけたこと。自称・飲兵衛代表の今井です。
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冬の海、稀に発生する蒸気霧(気嵐:けあらし、海霧:うみぎり)。露天風呂のような水蒸気が立ち上る頃、その天空には冴え渡った青空があります。
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このお酒はそんな味わいを持つ、通常の雅楽代(うたしろ)よりもワンランク上に位置付けられたもの。
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地元である佐渡産越淡麗を使い、901酵母で醸しただけのことはあり、瑞々しく、穏やかな上立ち香を持ち、微炭酸を感じさせ、きれいな消え方をする喉越し。次代の雅楽代と言っても過言ではないでしょう。言わば、その時代の始まりなのかも知れません。
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若手の杜氏が育ち始めた天領盃酒造が次に進み始めたことを実感させられる仕上がりです。少量生産であったために、ネットを含めて殆どが完売。当店でも10名様が召し上がればおしまい。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.10.23]
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冬の海、稀に発生する蒸気霧(気嵐:けあらし、海霧:うみぎり)。露天風呂のような水蒸気が立ち上る頃、その天空には冴え渡った青空があります。
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このお酒はそんな味わいを持つ、通常の雅楽代(うたしろ)よりもワンランク上に位置付けられたもの。
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地元である佐渡産越淡麗を使い、901酵母で醸しただけのことはあり、瑞々しく、穏やかな上立ち香を持ち、微炭酸を感じさせ、きれいな消え方をする喉越し。次代の雅楽代と言っても過言ではないでしょう。言わば、その時代の始まりなのかも知れません。
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若手の杜氏が育ち始めた天領盃酒造が次に進み始めたことを実感させられる仕上がりです。少量生産であったために、ネットを含めて殆どが完売。当店でも10名様が召し上がればおしまい。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.10.23]
▼参考サイト
天領盃酒造(tenryohai_Brewery)
It seems like autumn is short again this year, and the only thing that’s consoling is that we were able to enjoy some pacific saury early on. I’m Imai, a self-proclaimed drinker.
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The winter sea is a rare occurrence of steam mist (air storm, sea mist). When the steam rises like an open-air bath, there is a clear blue sky above.
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This sake has such a taste, and is ranked one rank higher than the usual Utashiro.
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It is made using local Sado Koshi Tanrei and brewed with 901 yeast, and has a fresh, gentle aroma, a slight carbonation, and a clean finish. It is no exaggeration to say that it is the next generation of Utashiro. In a sense, it may be the beginning of that era.
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The finished product makes you realize that Tenryohai Sake Brewery, where young brewers have begun to grow, is moving forward. Because it was produced in small quantities, most of it was sold out, including online. Our restaurant will close when 10 people have eaten it. Please take this opportunity to try it. [2024.10.23]
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The winter sea is a rare occurrence of steam mist (air storm, sea mist). When the steam rises like an open-air bath, there is a clear blue sky above.
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This sake has such a taste, and is ranked one rank higher than the usual Utashiro.
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It is made using local Sado Koshi Tanrei and brewed with 901 yeast, and has a fresh, gentle aroma, a slight carbonation, and a clean finish. It is no exaggeration to say that it is the next generation of Utashiro. In a sense, it may be the beginning of that era.
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The finished product makes you realize that Tenryohai Sake Brewery, where young brewers have begun to grow, is moving forward. Because it was produced in small quantities, most of it was sold out, including online. Our restaurant will close when 10 people have eaten it. Please take this opportunity to try it. [2024.10.23]
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