日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
二兎ならず二狼が醸す
「兎の皮を被った狼がウサギに代わってお酒を造る」をコンセプトに、通常二兎ではできない酒造りをするお酒で、毎年9月1日に違うスタイルのお酒を二狼としてお届けします。2023年の二狼のテーマは「harmony」です。3種類のお米を使って造りました。それぞれのお米の味のまとまりを感じてください。※蔵元コメント
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秋が忍び足で近づいてきています。おいしい酒倶楽部の今井です。
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雄町・山田錦・萬歳の3種類の酒米をブレンドして醸造した、ジロウではなく、ニロウです。特別酒に登場。
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米の味を楽しんで欲しいということもさることながら、本来の二兎の味を牽引しながらの仕上げですから、果実香をまといながら、程良い酸を楽しませ、オオカミらしくややビターな後味を残して、きれいに消えて行きます。
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「通り過ぎるオオカミ」の後ろ姿に気を惹かれそうになりますが、グッと堪えてもう一口。そして、シャインマスカットをいただく。オオカミも驚きの一杯になることでしょう。
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秋が忍び足で近づいてきています。おいしい酒倶楽部の今井です。
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雄町・山田錦・萬歳の3種類の酒米をブレンドして醸造した、ジロウではなく、ニロウです。特別酒に登場。
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米の味を楽しんで欲しいということもさることながら、本来の二兎の味を牽引しながらの仕上げですから、果実香をまといながら、程良い酸を楽しませ、オオカミらしくややビターな後味を残して、きれいに消えて行きます。
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「通り過ぎるオオカミ」の後ろ姿に気を惹かれそうになりますが、グッと堪えてもう一口。そして、シャインマスカットをいただく。オオカミも驚きの一杯になることでしょう。
Based on the concept of “A wolf wearing a rabbit’s skin makes alcohol in place of a rabbit”, NITO delivers a different style of sake on September 1st every year. To do. NIROU’s theme for 2023 is “harmony”. Made using 3 types of rice. Feel the flavor of each rice. *Brewman’s comment
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Autumn is creeping closer. This is Imai from the Delicious Sake Club.
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NIROU, not Jiro, is brewed by blending three types of sake rice: Omachi, Yamada Nishiki, and Banzai. Appeared in special sake.
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Not only do we want people to enjoy the taste of rice, but we also want to bring out the original taste of NITO, so we create a fruit aroma with just the right amount of acidity, leaving behind a slightly bitter aftertaste typical of wolves. It will disappear cleanly.
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The sight of the “wolf passing by” from behind seems to draw my attention, but I hold back and take another sip. Then, have Shine Muscat. The wolves will also be a surprise.
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Autumn is creeping closer. This is Imai from the Delicious Sake Club.
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NIROU, not Jiro, is brewed by blending three types of sake rice: Omachi, Yamada Nishiki, and Banzai. Appeared in special sake.
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Not only do we want people to enjoy the taste of rice, but we also want to bring out the original taste of NITO, so we create a fruit aroma with just the right amount of acidity, leaving behind a slightly bitter aftertaste typical of wolves. It will disappear cleanly.
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The sight of the “wolf passing by” from behind seems to draw my attention, but I hold back and take another sip. Then, have Shine Muscat. The wolves will also be a surprise.
#おいしい酒倶楽部 #丸石酒造 #二兎 #二狼 #dericioussakeclub #maruishibrewery #harmony #wolves #shinemuscat