[飲みたい新着酒 #036:山本 純米吟醸生原酒 六号酵母+七号酵母]

1080_飲んでおこう


日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.


山本 純米吟醸生原酒 六号酵母+七号酵母

山本 純米吟醸生原酒 酵母比べ


飲み疲れるほど、最近は飲んでいない、自称・飲兵衛代表の今井です。

毎年のことながら出荷されてくる今回の「山本」。六号酵母は新政酒造から、七号酵母は福禄寿酒造から分けて貰って、山本流に醸した日本酒。

今年の六号酵母は昭和時代のガキ大将、七号酵母はガキ大将の憧れのマドンナのような味わい。

ちょっと乱暴な飲み心地の紹介ですが、召し上がっていただければ分かります。間違っても吹き出さないようにお願いしますね。

山本友文氏は異業種から酒造りに入ったという経緯があり、だからこそ、酒造りを楽しめるのかも知れません。どの山本もそんなことを考えさせる味わいがあります。

あなたもぜひこの機会にお試しください。  


山本酒造店のWebsite


I’m Imai, a self-proclaimed drinking bee representative who hasn’t been drinking lately, so much so that I’m tired of drinking.

This time’s “Yamamoto” is shipped every year. The No. 6 yeast was given to us by Shinsei Sake Brewery, and the No. 7 yeast was given to us by Fukurokuju Sake Brewery, and we brewed this sake in the Yamamoto style.

This year’s No. 6 yeast tastes like the Gaki Daisho from the Showa era, and the No. 7 yeast tastes like the Gaki Daisho’s favorite Madonna.

This is a slightly rough introduction to the drinking experience, but you’ll understand once you try it. Please do not blurt out if you make a mistake.

Mr. Tomofumi Yamamoto entered sake brewing from a different industry, which may be why he enjoys sake brewing. Every Yamamoto has a flavor that makes you think about such things.

Please take this opportunity to try it out.

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