日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
信州亀齢 純米大吟醸39 美山錦
透明感のある日本酒が好きです。あ、自称・飲兵衛代表の今井です。
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長野県農事試験場で誕生した美山錦米は「たかね錦」に放射線処理をして変異を誘発した酒造好適米で、山頂にある雪のような心白があることからその名が付けられました。
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いまでは山田錦、五百万石に次ぐ全国3位の酒造好適米にまで成長しました。耐冷性にすぐれていることで、栽培しやすいことがそれを担っているのでしょう。
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その味わいは抜群の透明感。早生(わせ)で比較的融けにくく、心白発現率が高い酒米です。ですから、透明感が高くなるという訳です。
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それを信州亀齢が醸す。自制の利いた甘さとなり、米の旨味を伝え、しっかりと楽しめる日本酒に仕上げています。
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上品で、上質。その言葉にふさわしい味わいが楽しめます。ある意味、真の日本酒の旨さを伝えてくれているのではないかと思えるほど。
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信州亀齢の最高峰というだけのことはあります。あなたもぜひこの機会にお試しください。
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長野県農事試験場で誕生した美山錦米は「たかね錦」に放射線処理をして変異を誘発した酒造好適米で、山頂にある雪のような心白があることからその名が付けられました。
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いまでは山田錦、五百万石に次ぐ全国3位の酒造好適米にまで成長しました。耐冷性にすぐれていることで、栽培しやすいことがそれを担っているのでしょう。
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その味わいは抜群の透明感。早生(わせ)で比較的融けにくく、心白発現率が高い酒米です。ですから、透明感が高くなるという訳です。
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それを信州亀齢が醸す。自制の利いた甘さとなり、米の旨味を伝え、しっかりと楽しめる日本酒に仕上げています。
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上品で、上質。その言葉にふさわしい味わいが楽しめます。ある意味、真の日本酒の旨さを伝えてくれているのではないかと思えるほど。
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信州亀齢の最高峰というだけのことはあります。あなたもぜひこの機会にお試しください。
岡崎酒造(Okazaki Brewery)のWebsite
I like clear Japanese sake. Ah, I’m Imai, the self-proclaimed drinking bee representative.
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Miyama Nishiki rice, which was born at the Nagano Prefectural Agricultural Experiment Station, is a rice suitable for sake brewing that is made by subjecting Takane Nishiki to radiation treatment to induce mutations, and is named after the snow-like shinpaku at the top of the mountain.
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Today, it has grown to become the third most suitable rice for sake brewing in Japan, after Yamada Nishiki and Gohyakumangoku. This is probably due to its excellent cold tolerance and ease of cultivation.
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The taste is outstandingly transparent. It is a sake rice that ripens early, is relatively hard to melt, and has a high rate of white core(Shinpaku). Therefore, it becomes more transparent.
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Shinshu Kirei brews it. It has a restrained sweetness that conveys the flavor of the rice, making it a sake that you can fully enjoy.
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Elegant and high quality. You can enjoy the taste worthy of the word. In a sense, I even think that it conveys the deliciousness of true Japanese sake.
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It can be said that it is the highest peak of Shinshu Kirei. Please take this opportunity to try it out.
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Miyama Nishiki rice, which was born at the Nagano Prefectural Agricultural Experiment Station, is a rice suitable for sake brewing that is made by subjecting Takane Nishiki to radiation treatment to induce mutations, and is named after the snow-like shinpaku at the top of the mountain.
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Today, it has grown to become the third most suitable rice for sake brewing in Japan, after Yamada Nishiki and Gohyakumangoku. This is probably due to its excellent cold tolerance and ease of cultivation.
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The taste is outstandingly transparent. It is a sake rice that ripens early, is relatively hard to melt, and has a high rate of white core(Shinpaku). Therefore, it becomes more transparent.
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Shinshu Kirei brews it. It has a restrained sweetness that conveys the flavor of the rice, making it a sake that you can fully enjoy.
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Elegant and high quality. You can enjoy the taste worthy of the word. In a sense, I even think that it conveys the deliciousness of true Japanese sake.
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It can be said that it is the highest peak of Shinshu Kirei. Please take this opportunity to try it out.
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