日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
五橋 ride? シリーズ
日本酒好きの人、大歓迎!おいしい酒倶楽部の今井です。もちろん、自称・日本酒好きの代表です。
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毎年、蔵開きの声が聞こえ始めると酒井酒造からこの「ride?」シリーズが出て来ます。
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今回ははっきりとどんな味なのかを伝えてきたパターン。日本酒に限らず、ラベルを見てその味がどんな味なのかが判らないというところが、すべてのお酒に言えることだと思います。
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過去に飲んだことがある味を期待する。しかし、蔵元杜氏が増えたことで、その味は「いつもの味」にこだわらなくても良くなってきていると考えています。
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すべてをそうするのではなく、蔵を代表する定番の味を造り続けることも大切ですが、全体の30%ぐらいは、さまざまな試行錯誤があって、新しい味に挑戦していくということがその蔵の面白さになって行くのではないかと考えています。
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素人が造るのではないから飲めないようなものを造るわけではありませんので、興味関心をそそる、または市場調査を兼ねての試験醸造は大歓迎です。
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この2本はその代表格。実に面白いと思います。あなたもぜひこの機会にお試しください。
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毎年、蔵開きの声が聞こえ始めると酒井酒造からこの「ride?」シリーズが出て来ます。
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今回ははっきりとどんな味なのかを伝えてきたパターン。日本酒に限らず、ラベルを見てその味がどんな味なのかが判らないというところが、すべてのお酒に言えることだと思います。
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過去に飲んだことがある味を期待する。しかし、蔵元杜氏が増えたことで、その味は「いつもの味」にこだわらなくても良くなってきていると考えています。
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すべてをそうするのではなく、蔵を代表する定番の味を造り続けることも大切ですが、全体の30%ぐらいは、さまざまな試行錯誤があって、新しい味に挑戦していくということがその蔵の面白さになって行くのではないかと考えています。
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素人が造るのではないから飲めないようなものを造るわけではありませんので、興味関心をそそる、または市場調査を兼ねての試験醸造は大歓迎です。
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この2本はその代表格。実に面白いと思います。あなたもぜひこの機会にお試しください。
酒井酒造のWebsite
※現在は通販サイトのみ公開中?
Is it currently available only on the mail order site?
Sake lovers are welcome! This is Imai from the Delicious Sake Club. Of course, I am a self-proclaimed representative of Japanese sake lovers.
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Every year, when we start to hear the opening of breweries, Sakai Sake Brewery releases this “ride?” series.
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This time, the pattern clearly conveyed what it tasted like. I think this applies to all alcoholic beverages, not just sake, but the fact that you can’t tell what the flavor is just by looking at the label.
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I expect a taste that I’ve had before. However, with the increase in the number of brewer brewers, we believe that the taste has become better without having to stick to the “usual taste”.
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It’s important not to do everything that way, but to continue to create the standard flavors that represent the brewery, but about 30% of the process involves a lot of trial and error and trying out new flavors. I think this will make the brewery more interesting.
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Since it is not made by amateurs, we do not make anything that is undrinkable, so we welcome trial brewing to arouse interest or serve as market research.
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These two books are representative of that. I think it’s really interesting. Please take this opportunity to try it out.
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Every year, when we start to hear the opening of breweries, Sakai Sake Brewery releases this “ride?” series.
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This time, the pattern clearly conveyed what it tasted like. I think this applies to all alcoholic beverages, not just sake, but the fact that you can’t tell what the flavor is just by looking at the label.
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I expect a taste that I’ve had before. However, with the increase in the number of brewer brewers, we believe that the taste has become better without having to stick to the “usual taste”.
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It’s important not to do everything that way, but to continue to create the standard flavors that represent the brewery, but about 30% of the process involves a lot of trial and error and trying out new flavors. I think this will make the brewery more interesting.
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Since it is not made by amateurs, we do not make anything that is undrinkable, so we welcome trial brewing to arouse interest or serve as market research.
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These two books are representative of that. I think it’s really interesting. Please take this opportunity to try it out.
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