[飲みたい新着酒 #049:開春 純米生酛 四段仕込み 九夏三伏]

1080_飲んでおこう


日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.


夏を愛でる酒「開春 純米生酛 四段仕込み 九夏三伏」

開春 純米生酛 四段仕込み 九夏三伏


日本酒好きを応援している、おいしい酒倶楽部の今井です。

九夏三伏(きゅうかさんぷく)とは、90日間の暑い夏の中で、特に暑い夏=三伏を示しています。

その暑い夏を人の力ではどうすることもできません。だから、その夏を受け入れて、暑い夏を楽しむための酒を醸すという意味を持っています。

生酛四段仕込みという仕様から想像すれば、甘酸っぱい味わいだろうなというイメージができるでしょう。それが昨年の私でした。

匠が醸す甘酸っぱさとは、この暑い夏を乗り切るためなんだと気付いたのは飲み終えてからでした。ですから、今年も躊躇うまでもなく購入。

その経験をあなたにもしていただきたく。そして、日本酒観を広げていただきたく。あなたもぜひこの機会にお試しください。


▼参考サイト
開春酒造


This is Imai from the Delicious Sake Club, which supports Japanese sake lovers.

Kyuka Sanpuku refers to the particularly hot summer of the 90 days of hot summer.

There is nothing humans can do about the hot summer weather. Therefore, it has the meaning of embracing the summer and brewing sake to enjoy the hot summer.

Judging from the four-stage Kimoto method, you can imagine that it has a sweet and sour taste. That was me last year.

It was only after I finished drinking that I realized that the sweet and sour taste created by Takumi was to help us survive this hot summer. So, I had no hesitation in purchasing it again this year.

I want you to have that experience too. Also, I would like you to expand your view of Japanese sake. Please take this opportunity to try it out.

#おいしい酒倶楽部 #開春酒造 #島根酒 #九夏三伏 #生酛四段仕込み #dericioussakeclub #kaishun_brewery #kyuukasanpuku #shimanesake


0426349710在庫の有無はお電話でご確認ください。