日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
20度の旨口酒「奥播磨 山廃純米 強め 生」
深まり往く秋だからこそ、この日本酒をお勧めしたいと考えている、自称・飲み手代表の今井です。
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日本国内に役1400蔵があり、それらが年に15種類ぐらいは醸してくれています。だから、実に色々な日本酒があります。
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今回ご紹介する日本酒は奥播磨が醸す20度の日本酒。飲み応えは抜群です。しかも、単にアルコール度数が高いというだけではなく、外連味のない純米酒ならではの米香を携え、輪郭をはっきりさせた豊醸感、米の旨味を感じさせ、後味で芯の太さを感じさせる仕立てになっています。
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アルコール度数が高いとアルコール臭を感じさせそうですが、このお酒はまったくそんなことはありません。というか、本当に20度表記で良いのか、世間に逆行するような表示で良いのかと思わせるところがあります。
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しかも、冷酒はもちろん、燗酒にもその力強さを表現し、生酒ですから、ソーダ割りやロックでも加水負けするようなことはない、しっかりとした造りになっています。言わば、技の習練が成せる味わいと言えるでしょう。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.10.15]
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日本国内に役1400蔵があり、それらが年に15種類ぐらいは醸してくれています。だから、実に色々な日本酒があります。
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今回ご紹介する日本酒は奥播磨が醸す20度の日本酒。飲み応えは抜群です。しかも、単にアルコール度数が高いというだけではなく、外連味のない純米酒ならではの米香を携え、輪郭をはっきりさせた豊醸感、米の旨味を感じさせ、後味で芯の太さを感じさせる仕立てになっています。
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アルコール度数が高いとアルコール臭を感じさせそうですが、このお酒はまったくそんなことはありません。というか、本当に20度表記で良いのか、世間に逆行するような表示で良いのかと思わせるところがあります。
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しかも、冷酒はもちろん、燗酒にもその力強さを表現し、生酒ですから、ソーダ割りやロックでも加水負けするようなことはない、しっかりとした造りになっています。言わば、技の習練が成せる味わいと言えるでしょう。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.10.15]
▼参考サイト
下村酒造店(shimomura_Brewery)
I’m Imai, a self-proclaimed representative drinker, and I’d like to recommend this sake, especially as autumn deepens.
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There are about 1,400 breweries in Japan, and they brew about 15 types of sake a year. That’s why there are so many different types of sake.
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The sake I’m introducing this time is a 20% sake brewed in Okuharima. It’s extremely satisfying to drink. Moreover, it’s not just high in alcohol, but it also has the rice aroma that is unique to pure rice sake without any pretense, a rich, well-defined taste, the umami of rice, and a thick core in the aftertaste.
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If the alcohol content is high, you might expect to smell like alcohol, but this sake doesn’t have that at all. Or rather, it makes you wonder if it’s really okay to label it as 20%, and if it’s okay to label it in a way that goes against the flow of society.
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Moreover, it expresses its strength not only when drunk cold, but also when drunk warm, and since it is unpasteurized, it is well-made and will not lose its strength when mixed with soda or on the rocks. In other words, this is the flavor that can only be achieved through practice of the technique.
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Please take this opportunity to try it out. [2024.10.15]
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There are about 1,400 breweries in Japan, and they brew about 15 types of sake a year. That’s why there are so many different types of sake.
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The sake I’m introducing this time is a 20% sake brewed in Okuharima. It’s extremely satisfying to drink. Moreover, it’s not just high in alcohol, but it also has the rice aroma that is unique to pure rice sake without any pretense, a rich, well-defined taste, the umami of rice, and a thick core in the aftertaste.
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If the alcohol content is high, you might expect to smell like alcohol, but this sake doesn’t have that at all. Or rather, it makes you wonder if it’s really okay to label it as 20%, and if it’s okay to label it in a way that goes against the flow of society.
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Moreover, it expresses its strength not only when drunk cold, but also when drunk warm, and since it is unpasteurized, it is well-made and will not lose its strength when mixed with soda or on the rocks. In other words, this is the flavor that can only be achieved through practice of the technique.
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Please take this opportunity to try it out. [2024.10.15]
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