日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
失敗を怖れずに挑戦「楽器正宗 refrain 貴醸酒 TYPE-C」
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大木代吉本店がある矢吹町は、青森県十和田市、宮崎県川南町に並んで、戦後の大規模な国営開拓事業が成功した地域だったそうです。習わなかったなあ。
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だからこそ、開拓者精神に富み、新しい酒を醸していく。「喜びを醸し、新しい酒造りに挑む」ことをコンセプトにしている酒蔵、とのこと。
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言われてみれば、どこの酒蔵よりも早く「その他の醸造酒」を出してきたし、二代目が造った「楽器正宗」を復活させたりと、興味深い日本酒をあれこれと送り出してきてくれています。
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今回の「refrain 貴醸酒 TYPE-C」も艶やかな飲み心地。食の酸と合わせると抜群の膨らみ、旨味を楽しませてくれるでしょう。林檎のコンポート、あ、赤坂さんのコンフィチュールなど抜群だと思います。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。 [2024.12.03]
▼参考サイト
大木代吉本店・楽器正宗(Ohki Daikichi Honten_brewery)
I had never heard of the term “Japan’s Three Great Frontiers.” Sorry for my lack of knowledge. I’m Imai from the Oishii Sake Club, a self-proclaimed representative of the drinkers.
Yabuki Town, where Oki Daikichi Honten is located, is said to have been one of the areas where large-scale national development projects after the war were successful, along with Towada City, Aomori Prefecture, and Kawaminami Town, Miyazaki Prefecture. I never learned that.
That’s why they are full of pioneering spirit and brew new sake. The brewery’s concept is “brewing joy and challenging new sake brewing.”
Now that you mention it, they’ve been releasing “other brewed sake” earlier than any other brewery, and they’ve revived “Gakki Masamune,” made by the second generation, and have been sending out all kinds of interesting sake.
This “refrain Kijoshu TYPE-C” is also smooth to drink. When combined with the acidity of food, it will give you an excellent fullness and delicious flavor. I think the apple compote, and Akasaka’s confiture, are outstanding.
Please take this opportunity to try them out. [2024.12.03]
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