日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
マニア垂涎の日本酒?! Sogga pere et fils numero six
タイトルですが、フランス語表記になっていないのですが、第2外国語は仏語でした。自称・飲兵衛の代表、おいしい酒倶楽部の今井です。
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冬場、ワイン造りの仕事はもちろん、畑の手入れもできないから、日本酒でも造ろうかと始まったという話が実しやかに聞こえていますが、総生産量40石、約7,000リットルしか出回らない「Sogga pere et fils」シリーズ。
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販売は小布施ワイナリーのワイン特約店のみで、日本全国でも数えられるぐらいの特約店だけでしか販売がありません。
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いまは稀少酒扱いで、転売ヤーが暗躍しなければ良いのですが…
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これを書いている現時点では、Sogga pere et fils numero sixの2023と2024が飲み比べられるようになっています。私としては、1年寝かせた2023が好きです。
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イメージとしては、雪割草ではなく、春先に花を咲かせた水仙のような気がします。可憐でありながらも、1本でしっかり咲いている。
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美山錦米ならではのきれいな飲み心地。酵母を変えて色々と出て来ますが、走りはnumero Six、6号酵母からです。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。[2025.01.28]
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冬場、ワイン造りの仕事はもちろん、畑の手入れもできないから、日本酒でも造ろうかと始まったという話が実しやかに聞こえていますが、総生産量40石、約7,000リットルしか出回らない「Sogga pere et fils」シリーズ。
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販売は小布施ワイナリーのワイン特約店のみで、日本全国でも数えられるぐらいの特約店だけでしか販売がありません。
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いまは稀少酒扱いで、転売ヤーが暗躍しなければ良いのですが…
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これを書いている現時点では、Sogga pere et fils numero sixの2023と2024が飲み比べられるようになっています。私としては、1年寝かせた2023が好きです。
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イメージとしては、雪割草ではなく、春先に花を咲かせた水仙のような気がします。可憐でありながらも、1本でしっかり咲いている。
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美山錦米ならではのきれいな飲み心地。酵母を変えて色々と出て来ますが、走りはnumero Six、6号酵母からです。
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あなたもぜひこの機会にお試しください。[2025.01.28]
▼参考サイト
小布施ワイナリー(obuse_winery)
The title is not written in French, but the second foreign language is French. I’m Imai from Oishii Sake Club, a self-proclaimed drinker.
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I’ve heard that in winter, they couldn’t do the winemaking work, let alone take care of the fields, so they started making sake, but the “Sogga pere et fils” series only has a total production of 40 koku, or about 7,000 liters.
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It is only sold at Obuse Winery’s authorized wine dealers, and only a few authorized dealers across Japan.
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It’s now considered a rare drink, so I hope that scalpers don’t operate in secret…
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As of the time of writing, you can compare the 2023 and 2024 Sogga pere et fils numero six. Personally, I like the 2023, which has been aged for a year.
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I think it looks more like a daffodil that blooms in early spring, rather than a snowdrop. It’s pretty, but blooms beautifully on its own.
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The clean taste is unique to Miyamanishiki rice. There are many different types of yeast, but the best is the numero six, yeast no. 6.
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Please take this opportunity to try it. [2025.01.28]
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I’ve heard that in winter, they couldn’t do the winemaking work, let alone take care of the fields, so they started making sake, but the “Sogga pere et fils” series only has a total production of 40 koku, or about 7,000 liters.
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It is only sold at Obuse Winery’s authorized wine dealers, and only a few authorized dealers across Japan.
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It’s now considered a rare drink, so I hope that scalpers don’t operate in secret…
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As of the time of writing, you can compare the 2023 and 2024 Sogga pere et fils numero six. Personally, I like the 2023, which has been aged for a year.
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I think it looks more like a daffodil that blooms in early spring, rather than a snowdrop. It’s pretty, but blooms beautifully on its own.
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The clean taste is unique to Miyamanishiki rice. There are many different types of yeast, but the best is the numero six, yeast no. 6.
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Please take this opportunity to try it. [2025.01.28]
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