日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
山廃蔵宣言から10年「福千歳 山廃純米 人肌恋し」
三月は冬と春のせめぎ合いが続きます。それが本来の季節感なのでしょう。自称・飲兵衛代表、おいしい酒倶楽部の今井です。
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現福井市足羽。ちょっと前までは桃園町というきれいな水が出る街。区画整理があったんでしょうね。一度もお邪魔はしていませんが、多摩独酌会をやっていた頃は桃園町でしたので、ここ10年ぐらいの間に変わったのでしょう。
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山廃蔵としたのはいつか?少なくとも「加賀の井」を醸していた頃は謳っていなかったと思いますが、出会った頃は山廃蔵でした。
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現杜氏兼代表取締役となった、現当主七代目を継ぐ田嶋雄二郎氏。農大時代はワインを勉強していたという変わりもの。「家に帰れば、明けても暮れても日本酒のことばかりだから、ワインを勉強したい」と。
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人生に無駄は無い。ワインを勉強したことで、日本酒製造に生かす発想と技術を武器とした雄二郎氏。2015年から杜氏兼代表取締役として活躍しています。
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結果は、サイトをご覧いただくと判るが数多の賞を獲得しており、その味は酸の抑制を活かしながら、日本酒の良さを楽しませる仕立てが多く、今回のこのお酒はその味わいとはやや違い、燗酒にすることを前提に醸されたもの。
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雄二郎氏は人肌燗がお勧めだからこのネーミングにしたそうだが、私はもっと温度を上げたものが好きです。あなたはどうだろうか?
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あれこれと試せる力強さと芯の太さを持ったお澗酒。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2025.03.11]
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現福井市足羽。ちょっと前までは桃園町というきれいな水が出る街。区画整理があったんでしょうね。一度もお邪魔はしていませんが、多摩独酌会をやっていた頃は桃園町でしたので、ここ10年ぐらいの間に変わったのでしょう。
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山廃蔵としたのはいつか?少なくとも「加賀の井」を醸していた頃は謳っていなかったと思いますが、出会った頃は山廃蔵でした。
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現杜氏兼代表取締役となった、現当主七代目を継ぐ田嶋雄二郎氏。農大時代はワインを勉強していたという変わりもの。「家に帰れば、明けても暮れても日本酒のことばかりだから、ワインを勉強したい」と。
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人生に無駄は無い。ワインを勉強したことで、日本酒製造に生かす発想と技術を武器とした雄二郎氏。2015年から杜氏兼代表取締役として活躍しています。
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結果は、サイトをご覧いただくと判るが数多の賞を獲得しており、その味は酸の抑制を活かしながら、日本酒の良さを楽しませる仕立てが多く、今回のこのお酒はその味わいとはやや違い、燗酒にすることを前提に醸されたもの。
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雄二郎氏は人肌燗がお勧めだからこのネーミングにしたそうだが、私はもっと温度を上げたものが好きです。あなたはどうだろうか?
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あれこれと試せる力強さと芯の太さを持ったお澗酒。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2025.03.11]
▼福千歳を醸す田嶋酒造
福千歳 山廃純米 人肌恋し
In March, the struggle between winter and spring continues. That is the original feeling of the seasons. I am Imai, a self-proclaimed representative of drinkers, from the Oishii Sake Club.
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Currently in Asuwa, Fukui City. Until recently, it was a town with clean water called Momozono-cho. I guess there was some land readjustment. I have never been there, but when I was doing the Tama Dokushakukai, it was Momozono-cho, so it must have changed in the last 10 years or so.
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When did it become a Yamahai brewery? At least when they were brewing “Kaga no I”, I don’t think they advertised it, but when I met them, it was a Yamahai brewery.
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Yujiro Tajima, the current head brewer and representative director, is the seventh generation of the family to succeed him. He is an oddball who studied wine when he was at agricultural college. “When I go home, it’s all about sake, day and night, so I want to study wine.”
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There is no waste in life. Having studied wine, Yujiro has been armed with ideas and techniques that can be applied to sake brewing. Since 2015, he has been active as a toji (master brewer) and representative director.
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As a result, as you can see from the website, the sake has won numerous awards, and many of its flavors are made to take advantage of the suppression of acidity while allowing the enjoyment of the goodness of sake. This sake is slightly different in taste, as it was brewed with the assumption that it will be served warm.
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Yujiro chose this name because he recommends drinking it at body temperature, but I like it warmer. What about you?
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This is a powerful sake with a thick core that allows you to try it in various ways. Please take this opportunity to give it a try. [2025.03.11]
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Currently in Asuwa, Fukui City. Until recently, it was a town with clean water called Momozono-cho. I guess there was some land readjustment. I have never been there, but when I was doing the Tama Dokushakukai, it was Momozono-cho, so it must have changed in the last 10 years or so.
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When did it become a Yamahai brewery? At least when they were brewing “Kaga no I”, I don’t think they advertised it, but when I met them, it was a Yamahai brewery.
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Yujiro Tajima, the current head brewer and representative director, is the seventh generation of the family to succeed him. He is an oddball who studied wine when he was at agricultural college. “When I go home, it’s all about sake, day and night, so I want to study wine.”
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There is no waste in life. Having studied wine, Yujiro has been armed with ideas and techniques that can be applied to sake brewing. Since 2015, he has been active as a toji (master brewer) and representative director.
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As a result, as you can see from the website, the sake has won numerous awards, and many of its flavors are made to take advantage of the suppression of acidity while allowing the enjoyment of the goodness of sake. This sake is slightly different in taste, as it was brewed with the assumption that it will be served warm.
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Yujiro chose this name because he recommends drinking it at body temperature, but I like it warmer. What about you?
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This is a powerful sake with a thick core that allows you to try it in various ways. Please take this opportunity to give it a try. [2025.03.11]
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