日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
エポックメイクとなるお酒「孝の司 純米吟醸 夏嶺(なつね)」
愛知県岡崎市にある柴田酒造場が、神水(かんずい)と言われる硬度0.2の水が仕込水。その柔らかさから生まれる味わいの良さが、次第に人気を博してきました。
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このお酒もまた新しい感覚を牽引するような味わいを持ち、うすにごり微発泡で、アルコール度数13度という仕立て。若手を狙ったかのような飲み心地です。
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日本酒国内需要が右肩下がりになり、クラフトサケが跋扈し、新規醸造免許も受けやすくなり始めるという話もあります。
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時代が動き始めたと言えるかも知れません。これまでの固定概念や経験則が通用しなくなる時代。
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「生きるとは変わることだ」という言葉があります。哲学の世界ですから、杜氏として何を、どう考えるのかということが問われるということです。
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そんな考え方が共鳴するかのように染み込んでくる仕上がりになっています。あなたもぜひこの機会にお試しください。
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このお酒もまた新しい感覚を牽引するような味わいを持ち、うすにごり微発泡で、アルコール度数13度という仕立て。若手を狙ったかのような飲み心地です。
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日本酒国内需要が右肩下がりになり、クラフトサケが跋扈し、新規醸造免許も受けやすくなり始めるという話もあります。
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時代が動き始めたと言えるかも知れません。これまでの固定概念や経験則が通用しなくなる時代。
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「生きるとは変わることだ」という言葉があります。哲学の世界ですから、杜氏として何を、どう考えるのかということが問われるということです。
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そんな考え方が共鳴するかのように染み込んでくる仕上がりになっています。あなたもぜひこの機会にお試しください。
柴田酒造場(愛知県岡崎市)
Shibata Sake Brewery in Okazaki City, Aichi Prefecture, uses water with a hardness of 0.2, known as kanzui (divine water). The good taste that comes from its softness has gradually gained popularity.
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This sake also has a taste that leads to new sensations, and is slightly cloudy and slightly effervescent, with an alcohol content of 13%. It is easy to drink as if it was aimed at young people.
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Domestic demand for sake is on the decline, craft sake is rampant, and it is said that it is becoming easier to obtain new brewing licenses.
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It may be said that the times have started to change. It is an era where the fixed concepts and rules of thumb of the past will no longer apply.
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There is a saying that “to live is to change.” Since it is a world of philosophy, it means that what and how you think as a master brewer is questioned.
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The finish is one that seeps in as if resonating with such ideas. Please take this opportunity to try it.
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This sake also has a taste that leads to new sensations, and is slightly cloudy and slightly effervescent, with an alcohol content of 13%. It is easy to drink as if it was aimed at young people.
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Domestic demand for sake is on the decline, craft sake is rampant, and it is said that it is becoming easier to obtain new brewing licenses.
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It may be said that the times have started to change. It is an era where the fixed concepts and rules of thumb of the past will no longer apply.
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There is a saying that “to live is to change.” Since it is a world of philosophy, it means that what and how you think as a master brewer is questioned.
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The finish is one that seeps in as if resonating with such ideas. Please take this opportunity to try it.
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