日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
富美菊 純米吟醸 Alc.13 生原酒
飲み手代表を自称するおいしい酒倶楽部の今井です。
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数年前から「羽根屋」の躍進が目立ち始めました。なぜなのか、蔵元に訊ねれば済むことなのでしょうが、その前にあなたにも伝えたくてこれを書いています。
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「羽根屋」に共通して言えることは「艶やかさ」。これは何がそう思わせるのか、グラスに注いだ「羽根屋」を見つめて考えていました。
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サイトに何かヒントがあるのかと拝見しても「限定給水」、「大吟醸の造りと同じ造り方ですべての酒を醸す」ということだけでは、欲しい答えになっていない気がします。
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「IWC SAKE部門」で2年連続ゴールドメダル、「ワイングラスでおいしい日本酒アワード」でも二年連続で受賞と躍進を見せています。
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つまり、単純に旨いという話ではなさそうです。いずれ、オンラインで話を聞かせていただきたいと考えているのですが、今回はこちら[富美菊 純米吟醸 Alc.13]をご紹介。
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「富美菊(ふみぎく)」が先、「羽根屋」が後。富美菊酒造の顔としては「富美菊」でしょう。
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「羽根屋」と大きく違うのは輪郭の太さ。飲み応えがはっきりとしているところ。文句なしにおいしい一杯とあなたも仰ることでしょう。
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日本酒はいずれも一期一会。この機会にぜひ召し上がってみてください。良い日本酒というものがどんなものなのか、きっとお判りいただけると思います。
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原材料名:米(国産)、米麹(国産米)
使用米:富山県産五百万石 60% / 富山県産山田錦 25% / 富山県産雄山錦 15%
精米歩合:60%
アルコール分:13度
日本酒度:-10
酸度:2.3
酵母:協会17号酵母
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数年前から「羽根屋」の躍進が目立ち始めました。なぜなのか、蔵元に訊ねれば済むことなのでしょうが、その前にあなたにも伝えたくてこれを書いています。
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「羽根屋」に共通して言えることは「艶やかさ」。これは何がそう思わせるのか、グラスに注いだ「羽根屋」を見つめて考えていました。
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サイトに何かヒントがあるのかと拝見しても「限定給水」、「大吟醸の造りと同じ造り方ですべての酒を醸す」ということだけでは、欲しい答えになっていない気がします。
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「IWC SAKE部門」で2年連続ゴールドメダル、「ワイングラスでおいしい日本酒アワード」でも二年連続で受賞と躍進を見せています。
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つまり、単純に旨いという話ではなさそうです。いずれ、オンラインで話を聞かせていただきたいと考えているのですが、今回はこちら[富美菊 純米吟醸 Alc.13]をご紹介。
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「富美菊(ふみぎく)」が先、「羽根屋」が後。富美菊酒造の顔としては「富美菊」でしょう。
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「羽根屋」と大きく違うのは輪郭の太さ。飲み応えがはっきりとしているところ。文句なしにおいしい一杯とあなたも仰ることでしょう。
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日本酒はいずれも一期一会。この機会にぜひ召し上がってみてください。良い日本酒というものがどんなものなのか、きっとお判りいただけると思います。
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原材料名:米(国産)、米麹(国産米)
使用米:富山県産五百万石 60% / 富山県産山田錦 25% / 富山県産雄山錦 15%
精米歩合:60%
アルコール分:13度
日本酒度:-10
酸度:2.3
酵母:協会17号酵母
This is Imai from the Oishii Sake Club, who claims to be the representative of the drinkers.
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A few years ago, Haneya’s breakthrough began to stand out. You should be able to ask the brewery why, but before that, I’m writing this because I want to tell you as well.
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What can be said in common to “Haneya” is “glamorousness”. I was staring at the “Haneya” poured into the glass and thinking about what makes me think so.
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I looked at the site for hints, but I don’t think that just saying “limited water supply” and “all sake is brewed in the same way as Daiginjo” is not the answer I want.
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It has won the gold medal in the “IWC SAKE category” for two consecutive years, and has also won the “Wine glass de delicious sake award” for two years in a row.
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In other words, it does not seem to be a story that it is simply delicious. I would like to talk to you online someday, but this time I would like to introduce [Fumigiku Junmai Ginjo Alc.13].
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“Fumigiku” is first, then “Haneya”. The face of Fumigiku Sake Brewery is probably “Fumigiku”.
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The big difference from “Haneya” is the thickness of the outline. Where the response to drinking is clear. You will say that it is a delicious cup without complaint.
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Japanese sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Please take this opportunity to try it. I’m sure you can understand what good sake is like.
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Ingredients: Rice (domestic), rice malt (domestic rice)
Rice used: 60% Gohyakumangoku from Toyama / 25% Yamadanishiki from Toyama / 15% Oyamanishiki from Toyama
Rice polishing ratio: 60%
Alcohol content: 13 degrees
Sake degree: -10
Acidity: 2.3
Yeast: Association No. 17 yeast
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A few years ago, Haneya’s breakthrough began to stand out. You should be able to ask the brewery why, but before that, I’m writing this because I want to tell you as well.
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What can be said in common to “Haneya” is “glamorousness”. I was staring at the “Haneya” poured into the glass and thinking about what makes me think so.
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I looked at the site for hints, but I don’t think that just saying “limited water supply” and “all sake is brewed in the same way as Daiginjo” is not the answer I want.
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It has won the gold medal in the “IWC SAKE category” for two consecutive years, and has also won the “Wine glass de delicious sake award” for two years in a row.
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In other words, it does not seem to be a story that it is simply delicious. I would like to talk to you online someday, but this time I would like to introduce [Fumigiku Junmai Ginjo Alc.13].
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“Fumigiku” is first, then “Haneya”. The face of Fumigiku Sake Brewery is probably “Fumigiku”.
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The big difference from “Haneya” is the thickness of the outline. Where the response to drinking is clear. You will say that it is a delicious cup without complaint.
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Japanese sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Please take this opportunity to try it. I’m sure you can understand what good sake is like.
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Ingredients: Rice (domestic), rice malt (domestic rice)
Rice used: 60% Gohyakumangoku from Toyama / 25% Yamadanishiki from Toyama / 15% Oyamanishiki from Toyama
Rice polishing ratio: 60%
Alcohol content: 13 degrees
Sake degree: -10
Acidity: 2.3
Yeast: Association No. 17 yeast