[飲みたい新着酒 #003:篠峯 夏凜(なつりん)雄町 純米吟醸無濾過生原酒]

1080_飲んでおこう


日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.


篠峯 夏凜(なつりん)雄町 純米吟醸無濾過生原酒

篠峯 夏凜(なつりん)雄町 純米吟醸無濾過生原酒


飲み手代表を自称するおいしい酒倶楽部の今井です。

奈良県の夏を体験したことがありますか?見事なまでに暑いです。仕事がしたくなくなります。

その夏を涼やかにしてくれる一杯というお酒がこれ。これまでとは違う酵母をしようしたということで、どんな仕上がりになっているのかを楽しみにしていました。

使用した酵母は協会6号酵母、そう、新政酵母です。豊かな酸味とキレの良さが楽しめる仕上がりになっています。

酔ったら忘れられる暑さ、感じなくなる暑さはあるかも知れませんが、涼やかな暑さとなるお酒です。

まあ、一杯、飲んでみてください。   

蔵元名:千代酒造(奈良)
原料米:赤磐産 雄町 100%
精米歩合:60%
日本酒度:+7.5
酸度:2.3
アルコール度数:15度
使用酵母:協会6号

This is Imai from the Oishii Sake Club, who claims to be the representative of the drinkers.

Have you ever experienced summer in Nara Prefecture? It’s wonderfully hot. I no longer want to work.

This is a drink that will cool you down in the summer. I was looking forward to seeing what kind of finish it would be because I used a different yeast.

The yeast used is Association No. 6 yeast, yes, Shinsei yeast. It has a finish that allows you to enjoy the rich acidity and sharpness.

You may forget the heat when you get drunk, or you may not feel the heat, but this sake is a refreshing heat.

Well, have a drink.   

Brewery name: Chiyo Sake Brewery (Nara)
Raw material rice: Akaiwa Omachi 100%
Rice polishing ratio: 60%
Sake degree: +7.5
Acidity: 2.3
Alcohol content: 15 degrees
Yeast used: Association No. 6


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