[飲みたい新着酒 #005:あべ 夏酒 一回火入れ]

1080_飲んでおこう


日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.


あべ 夏酒 一回火入れ

あべ 夏酒


飲み手代表を自称するおいしい酒倶楽部の今井です。

平仮名のあべ。このお酒を醸す阿部裕太さんとはすっかりご無沙汰ですが、毎回醸すその酒の進化を楽しませていただき、呑兵衛としてはほくそ笑んでいます。

甘さと酸味を大切にしながらも、ドライな仕上がりを試みる姿勢。最早、飲み心地という言葉の虜となって、己の哲学の道を歩んでいるのでしょう。

右手に詩集を持ちながら、左手にナイフを持つ。そんな年頃には自分の精一杯を絶えず傾けたくなるのでしょう。張り詰めた緊張感が伝わってきます。

そのため、仕上がりは間違いないものとなって飲み手を納得させてくれます。言わば、しっかりとした手応えを持つお酒。眩しい若さも楽しめます。

気付いたら通り過ぎている陽炎の世界。阿部裕太さんの眩しさを味わってみてください。

使用米:新潟県産米
アルコール度数:15%
使用酵母:協会901号酵母
日本酒度:非公開
酸度:非公開
This is Imai from the Oishii Sake Club, who claims to be the representative of the drinkers.

Abe in HIRAGANA. It’s been a long time since I worked with Yuta Abe, who brews this sake, but as a drinker, I am gloating as I enjoy the evolution of the sake that I brew every time.

While cherishing sweetness and sourness, we try to achieve a dry finish. I guess I’m already captivated by the word “comfort to drink” and I’m walking the path of my own philosophy.

He holds a book of poetry in his right hand and a knife in his left hand. At that age, you will want to do your best all the time. You can feel the tense tension.

Therefore, the finish is sure to convince the drinker. In other words, a sake with a firm response. You can also enjoy dazzling youth.

Before I knew it, I was passing by a world of haze. Please enjoy Yuta Abe’s brilliance.

Rice used: Rice from Niigata Prefecture
Alcohol content: 15%
Yeast used: Kyokai No. 901 yeast
Japanese sake degree: private
Acidity: Undisclosed

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