日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
Hizirizm 3酒 飲み比べ
まだ「秋上がり」も「冷やおろし」も出て来ていませんが、そろそろ出て来そうですね。呑兵衛代表の今井です。
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ザックリと言ってしまえば赤城山と渋川市の間に位置する聖酒造ですが、最近は地域開発が進み、同じ町内には「グランピングリゾート」もできて、だいぶ活性化が進んでいるようです。
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利根川水流を湧水の源とし、さまざまな試行錯誤を繰り返しながら、飲み応えのある日本酒を醸してくれています。
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今回は活性酒の3種類。
HIZIRIZM GOTH 生酛 純米吟醸 活性酒
HIZIRIZM SAVAGE 生酛 純米大吟醸 活性酒
HIZIRIZM 雄町 生酛 純米大吟醸 活性酒
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人によっては活性感が少し萎えた頃が良いという人もいますが、これは比較論であり、抜栓したてを飲んでみなければ分からないこと。
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蔵元が活性酒が良いと出したことには理由があります。その理由を噛み締めた上でどうなのかを考えるということをお勧めしたいと思います。
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ただ、抜栓してすぐより、時間を置いた方がおいしいと感じることがあることは事実。私は抜栓し立てよりも時間を置いた方がおいしいと思える酒は6割ぐらいあります。
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あなたはどちらが好きなのか、抜栓という行為か、飲み心地という味わいか、試されますよね。
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ザックリと言ってしまえば赤城山と渋川市の間に位置する聖酒造ですが、最近は地域開発が進み、同じ町内には「グランピングリゾート」もできて、だいぶ活性化が進んでいるようです。
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利根川水流を湧水の源とし、さまざまな試行錯誤を繰り返しながら、飲み応えのある日本酒を醸してくれています。
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今回は活性酒の3種類。
HIZIRIZM GOTH 生酛 純米吟醸 活性酒
HIZIRIZM SAVAGE 生酛 純米大吟醸 活性酒
HIZIRIZM 雄町 生酛 純米大吟醸 活性酒
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人によっては活性感が少し萎えた頃が良いという人もいますが、これは比較論であり、抜栓したてを飲んでみなければ分からないこと。
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蔵元が活性酒が良いと出したことには理由があります。その理由を噛み締めた上でどうなのかを考えるということをお勧めしたいと思います。
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ただ、抜栓してすぐより、時間を置いた方がおいしいと感じることがあることは事実。私は抜栓し立てよりも時間を置いた方がおいしいと思える酒は6割ぐらいあります。
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あなたはどちらが好きなのか、抜栓という行為か、飲み心地という味わいか、試されますよね。
“Akiagari” and “Hiyaoroshi” have not come out yet, but it seems that they will come out soon. This is Imai, the representative of Nonbei.
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Hijiri Sake Brewery is located between Mt. Akagi and Shibukawa City, but recently, the area has been developed, and a “glamping resort” has been built in the same town, so it seems that the revitalization is progressing considerably.
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Using the water from the Tone River as a source of spring water, the brewery produces sake that is satisfying to drink through repeated trial and error.
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3 types of sparkling cloudy sake this time.
HIZIRIZM GOTH Kimoto Junmai Ginjo sparkling cloudy sake(SCS)
HIZIRIZM SAVAGE Kimoto Junmai Daiginjo SCS
HIZIRIZM Omachi Kimoto Pure Rice Daiginjo SCS
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Some people say it’s good when the sense of activity has faded a little, but this is a comparative theory, and you can’t know until you drink the uncorked hand.
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There is a reason why the brewery put out active sake as good. I would like to recommend that you think about how it is after savoring the reason.
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However, it is true that sometimes it tastes better after a while rather than immediately after uncorking. I think about 60% of sake tastes better after it’s been uncorked for a while.
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Which one do you prefer, the act of uncorking or the taste of drinking comfort?
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Hijiri Sake Brewery is located between Mt. Akagi and Shibukawa City, but recently, the area has been developed, and a “glamping resort” has been built in the same town, so it seems that the revitalization is progressing considerably.
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Using the water from the Tone River as a source of spring water, the brewery produces sake that is satisfying to drink through repeated trial and error.
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3 types of sparkling cloudy sake this time.
HIZIRIZM GOTH Kimoto Junmai Ginjo sparkling cloudy sake(SCS)
HIZIRIZM SAVAGE Kimoto Junmai Daiginjo SCS
HIZIRIZM Omachi Kimoto Pure Rice Daiginjo SCS
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Some people say it’s good when the sense of activity has faded a little, but this is a comparative theory, and you can’t know until you drink the uncorked hand.
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There is a reason why the brewery put out active sake as good. I would like to recommend that you think about how it is after savoring the reason.
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However, it is true that sometimes it tastes better after a while rather than immediately after uncorking. I think about 60% of sake tastes better after it’s been uncorked for a while.
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Which one do you prefer, the act of uncorking or the taste of drinking comfort?
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