日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
岡山を代表する酒米で醸す冩楽の一魂
答えがない世界で活きてきたおいしい酒倶楽部の今井です。
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中学生の時だったか、ブルース・リーの「燃えよドラゴン」を見て、「Don’t think. Feel」という言葉を覚えた。感じることが大切だということ。
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岡山県は実に興味深い酒米の産地で、畝ひとつ隔てて、雄町米と山田錦が栽培されています。この話をすると長くなるので端折って進みますが、赤磐雄町と備前雄町どうちがうのか。
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もちろん、産地が違うことは分かりますが、酒に醸したとき、どんな味わいが出ると蔵元や杜氏は考えているのだろうかと思っています。
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そこに返ってくる言葉は「Don’t think. Feel」で、それを感じることができるのかということです。
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感じるまで飲み続け、それでも感じなかったらそれまでのこと。仕方ありません。でも、試してみる価値は十分にある取り合わせです。あなたもぜひお試しください。
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中学生の時だったか、ブルース・リーの「燃えよドラゴン」を見て、「Don’t think. Feel」という言葉を覚えた。感じることが大切だということ。
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岡山県は実に興味深い酒米の産地で、畝ひとつ隔てて、雄町米と山田錦が栽培されています。この話をすると長くなるので端折って進みますが、赤磐雄町と備前雄町どうちがうのか。
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もちろん、産地が違うことは分かりますが、酒に醸したとき、どんな味わいが出ると蔵元や杜氏は考えているのだろうかと思っています。
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そこに返ってくる言葉は「Don’t think. Feel」で、それを感じることができるのかということです。
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感じるまで飲み続け、それでも感じなかったらそれまでのこと。仕方ありません。でも、試してみる価値は十分にある取り合わせです。あなたもぜひお試しください。
This is Imai from the Delicious Sake Club, who has lived in a world without answers.
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When he was in middle school, he saw Bruce Lee’s “Don’t think. Feel”‘ and learned the phrase “Don’t think. Feel.” That what you feel is important.
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Okayama Prefecture is a truly interesting producer of sake rice, with Omachi rice and Yamada Nishiki grown just a row apart. This story would be too long, so I’ll cut it short, but what is the difference between Akaiwa Omachi and Bizen Omachi?
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Of course, I understand that the production areas are different, but I wonder what kind of flavor the brewers and brewers think the sake will have when brewed.
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The words that come back to me are “Don’t think. Feel” and I wonder if I can feel that.
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Keep drinking until you feel it, and if you still don’t feel it, that’s it. There is no way. But it’s a combination well worth a try. Please try it yourself.
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When he was in middle school, he saw Bruce Lee’s “Don’t think. Feel”‘ and learned the phrase “Don’t think. Feel.” That what you feel is important.
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Okayama Prefecture is a truly interesting producer of sake rice, with Omachi rice and Yamada Nishiki grown just a row apart. This story would be too long, so I’ll cut it short, but what is the difference between Akaiwa Omachi and Bizen Omachi?
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Of course, I understand that the production areas are different, but I wonder what kind of flavor the brewers and brewers think the sake will have when brewed.
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The words that come back to me are “Don’t think. Feel” and I wonder if I can feel that.
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Keep drinking until you feel it, and if you still don’t feel it, that’s it. There is no way. But it’s a combination well worth a try. Please try it yourself.
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