[飲みたい新着酒 #048:天穏 生酛純米大吟醸 齋香荒(サケル)]

1080_飲んでおこう


日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.


神に通じる酒を醸す「天穏 生酛純米大吟醸 齋香荒(サケル)」

天穏 生酛純米大吟醸 齋香荒(サケル)


日本酒好きの応援をしている、おいしい酒倶楽部の今井です。

今回は新たな天穏を送り出してきた、島根県の板倉酒造で杜氏を務める小島達也氏が醸したこのお酒を取り上げました。

酸味の強い野生酵母と乳酸発酵の日本酒です。まるでナチュール白ワインという味わい。ソーダで割っても、燗を付けても、ロックでも、燗酒としても楽しめるとのこと。

当の本人である小島杜氏も「悔しいですが美味いです」と語ったそうです。

受注生産の日本酒ですので、まさに一期一会。あなたもぜひこの機会にお試しください。 


▼参考サイト
カネセ商店
板倉酒造


I’m Imai from the Delicious Sake Club, which supports Japanese sake lovers.

This time we feature this sake brewed by Tatsuya Kojima, the chief brewer at Itakura Sake Brewery in Shimane Prefecture, which has brought us a new kind of peace.

This sake is made with wild yeast and lactic acid fermentation, which has a strong sour taste. Tastes like a natural white wine. It can be enjoyed diluted with soda, warmed, on the rocks, or as a hot sake.

Even the master brewer, Kojima Toji, said, “It’s frustrating, but it’s delicious”.

This sake is made to order, so it’s truly a once-in-a-lifetime opportunity. Please take this opportunity to try it out.

#おいしい酒倶楽部 #板倉酒造 #島根酒 #齋香荒 #サケル #dericioussakeclub #itakura_brewery #sakeru #shimanesake


0426349710在庫の有無はお電話でご確認ください。