[飲みたい新着酒 #055:竹葉 純米吟醸 五百万石 岡崎酒造醸造版]

1080_飲んでおこう


日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.


竹葉+信州亀齢の「竹葉 純米吟醸 五百万石 岡崎酒造版」

竹葉 五百万石 純米吟醸 岡崎酒造版


梅雨時の除湿判断をPCのキーボードに委ねている、自称・飲み手代表の今井です。あなたはいかがですか?

「能登半島地震復興共同醸造プロジェクト」の第2弾がMakuakeでもおこなわれています。まだまだ終わらない能登半島地震の爪痕。できることをできるだけ続けたいと思っています。よろしければご協力ください。

竹葉を醸す数馬酒造の数馬嘉一郎さんと、信州亀齢を醸す岡崎酒造の岡崎謙一さんとの出遭いは、とある酒類総合研究所の講習会で席が隣り合わせだったこと。

以来、親交が深まり、今回の件に至ったそうです。年齢差12歳。酒造りへの参加には遠回りしてきた岡崎さんが、熱量豊富な数馬さんに絆されたという感じが否めません。

そんな人間関係の中で、仕様書を便りに数馬酒造の「竹葉」を信州亀齢が醸したというものです。

手取川の吉田酒造店が竹葉の醪を搾ってできた竹葉には良い意味で驚かされました。今回もそんなことがあるかも知れないと思いつつ取り寄せました。どんな味なのか、あなたも一緒に召し上がってみませんか。

あなたとあなたの日本酒に対する好奇心をお待ちしております。


▼参考サイト
竹葉醸造元数馬酒造
 
信州亀齢醸造元岡崎酒造


I’m Imai, a self-proclaimed representative drinker who leaves the decision to dehumidify during the rainy season to the keyboard of my PC. How about you?

The second installment of the “Noto Peninsula Earthquake Reconstruction Joint Brewing Project” is also being held on Makuake. The scars of the Noto Peninsula earthquake are not over yet. We would like to continue doing what we can. Please help us if you are interested.

Kazuma Kaichiro of Kazuma Sake Brewery, who brews Chikuha, and Okazaki Kenichi of Okazaki Sake Brewery, who brews Shinshu Kamei, met when they sat next to each other at a seminar held by the Liquor Research Institute.

Since then, their friendship has deepened, leading to this incident. There is a 12-year age difference. It is undeniable that Okazaki, who took a detour to participate in sake brewing, was connected to the passionate Kazuma.

In this kind of relationship, Shinshu Kamei brewed Kazuma Sake Brewery’s Chikuha using the specifications as a guide.

I was pleasantly surprised by the bamboo leaves made by Yoshida Sake Brewery in Tedorigawa by pressing the mash from the bamboo leaves. I ordered some this time with the thought that something similar might happen. Why not join us and try it to see what it tastes like?

We look forward to your curiosity about sake.

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