日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
今年は更に旨し「天明 純米生酒 中取り 零号 新米新酒」
私はビーラーではないので、ノンアルコールビールの良さが判りませんでした。自称・呑兵衛代表と自負する、おいしい酒倶楽部の今井です。
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気を取り直して、今回は福島県で最も早生の米で醸した日本酒「天明 純米生酒 中取り 零号 新米新酒」をご紹介。
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その理由としては、新酒としてあれこれ登場していますが、新米新酒は越の誉に次いで当店に入ってきた第二弾ではないかと思っています。(鳳凰美田の使用米がちょっと謎なんで、その点が不確かです)
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使用米は酒米として栽培されている「瑞穂黄金」で、福島県、東北エリアで最も早生米だそうです。それを使っての醸し技ですから、新米新酒としてご紹介しています。
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零号のコンセプトは「酸と甘・旨のバランス」ですので、甘み、酸味、米の旨味とバランスを整えて、おりがらみながらも綺麗な透明感を持った後味が楽しめます。
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上品でいながら元気!そんな印象を与えてくれる飲み心地です。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.11.05]
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気を取り直して、今回は福島県で最も早生の米で醸した日本酒「天明 純米生酒 中取り 零号 新米新酒」をご紹介。
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その理由としては、新酒としてあれこれ登場していますが、新米新酒は越の誉に次いで当店に入ってきた第二弾ではないかと思っています。(鳳凰美田の使用米がちょっと謎なんで、その点が不確かです)
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使用米は酒米として栽培されている「瑞穂黄金」で、福島県、東北エリアで最も早生米だそうです。それを使っての醸し技ですから、新米新酒としてご紹介しています。
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零号のコンセプトは「酸と甘・旨のバランス」ですので、甘み、酸味、米の旨味とバランスを整えて、おりがらみながらも綺麗な透明感を持った後味が楽しめます。
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上品でいながら元気!そんな印象を与えてくれる飲み心地です。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.11.05]
▼参考サイト
曙酒造(akebono_Brewery)
I’m not a beer fan, so I didn’t understand the goodness of non-alcoholic beer. I’m Imai from Oishii Sake Club, a self-proclaimed representative of the drinking world.
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Let’s get back on track and introduce “Tenmei Junmai Namazake Nakatori Zero Shinmai Shinshu”, a sake brewed with the earliest-ripening rice in Fukushima Prefecture.
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The reason for this is that although it has been introduced as a new sake, I think that Shinmai Shinshu is the second sake to arrive at our store after Koshi no Homare. (The rice used in Houou Biden is a bit of a mystery, so I’m not sure about that point.)
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The rice used is “Mizuho Kogane”, which is grown as sake rice, and is said to be the earliest-ripening rice in Fukushima Prefecture and the Tohoku area. Since it is brewed using this rice, I’m introducing it as Shinmai Shinshu.
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The concept of Zero is “a balance of sourness, sweetness, and umami,” so you can enjoy a beautiful, clear aftertaste with a well-balanced sweetness, sourness, and rice flavor.
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It’s elegant yet energetic! It’s the kind of drink that gives you that impression. Please take this opportunity to try it. [2024.11.05]
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Let’s get back on track and introduce “Tenmei Junmai Namazake Nakatori Zero Shinmai Shinshu”, a sake brewed with the earliest-ripening rice in Fukushima Prefecture.
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The reason for this is that although it has been introduced as a new sake, I think that Shinmai Shinshu is the second sake to arrive at our store after Koshi no Homare. (The rice used in Houou Biden is a bit of a mystery, so I’m not sure about that point.)
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The rice used is “Mizuho Kogane”, which is grown as sake rice, and is said to be the earliest-ripening rice in Fukushima Prefecture and the Tohoku area. Since it is brewed using this rice, I’m introducing it as Shinmai Shinshu.
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The concept of Zero is “a balance of sourness, sweetness, and umami,” so you can enjoy a beautiful, clear aftertaste with a well-balanced sweetness, sourness, and rice flavor.
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It’s elegant yet energetic! It’s the kind of drink that gives you that impression. Please take this opportunity to try it. [2024.11.05]
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