日本酒は一期一会です。季節に合わせてさまざまな日本酒が入荷して、飲まれて、消えて行きます。飲む機会をなくしたとき、来年まで待っていただくことになります。ここでは店主が召し上がっていただきたいと思う日本酒をご紹介しています。
Sake is a once-in-a-lifetime opportunity. Various kinds of sake arrive according to the season, are drunk, and disappear. When you lose the chance to drink, you will have to wait until next year. Here, we introduce sake that the owner would like you to try.
ちょっと気になる「田友 純米吟醸生原酒 結心(こころ)」
秋から冬になったと思ったらまた夏日らしい。過去と比べるから異常気象ですが、未来を想像したら解決策も生まれるのではないかと思っている、自称・呑兵衛の見方の今井です。
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今回ご紹介するこのお酒は「たかの井」でお馴染みの酒蔵が送り出したブランド。清酒製造業としての悩みということを知る由もないのですが、ご苦労されたのだろうと想像しています。
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その昔は「越の初梅」という日本酒もあり、「たかの井」はスーパーでも見掛けることがあるお酒で、暫くはこの印象でした。
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しかし、今回の「田友 純米吟醸生原酒 結心(こころ)」をいただくと、その味わい深さと切れの良さを持ち、食を邪魔することない上品な仕立てに驚かされました。それでいながら、きちんと自己主張をする。
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調べてみたら海外での受賞が多く、ドライ過ぎないドライ感、淡く儚い余韻、つまり、ワインでは味わえない醸造酒の味わいを楽しませてくれるというところで評価を得ているのかなと、想像の彷徨を楽しませて貰いました。
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越淡麗と新潟酵母S9argが功を奏しているのかも知れませんが、大いに楽しめます。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.11.12]
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今回ご紹介するこのお酒は「たかの井」でお馴染みの酒蔵が送り出したブランド。清酒製造業としての悩みということを知る由もないのですが、ご苦労されたのだろうと想像しています。
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その昔は「越の初梅」という日本酒もあり、「たかの井」はスーパーでも見掛けることがあるお酒で、暫くはこの印象でした。
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しかし、今回の「田友 純米吟醸生原酒 結心(こころ)」をいただくと、その味わい深さと切れの良さを持ち、食を邪魔することない上品な仕立てに驚かされました。それでいながら、きちんと自己主張をする。
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調べてみたら海外での受賞が多く、ドライ過ぎないドライ感、淡く儚い余韻、つまり、ワインでは味わえない醸造酒の味わいを楽しませてくれるというところで評価を得ているのかなと、想像の彷徨を楽しませて貰いました。
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越淡麗と新潟酵母S9argが功を奏しているのかも知れませんが、大いに楽しめます。あなたもぜひこの機会にお試しください。[2024.11.12]
▼参考サイト
高の井酒造(takanoi_Brewery)
Just when I thought autumn had turned to winter, it seems like summer is back again. It’s abnormal weather compared to the past, but I think that if we imagine the future, we can find a solution. This is Imai, a self-proclaimed drinker’s perspective.
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The sake I’m introducing this time is a brand produced by the sake brewery known for “Takanoi.” I have no idea about the problems that come with the sake manufacturing industry, but I imagine that they must have had a hard time.
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In the past, there was a sake called “Koshi no Hatsuume,” and “Takanoi” is a sake that can be found in supermarkets, so for a while, that was my impression.
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However, when I tried this “Denyu Junmai Ginjo Nama Genshu Kokoro,” I was surprised by its deep flavor and sharpness, and its elegant tailoring that doesn’t get in the way of your meal. And yet, it makes a strong statement.
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I looked into it and found out that it has won many awards overseas, and I enjoyed the idea that it is acclaimed for its dryness that is not too dry, and its light and fleeting aftertaste, in other words, the enjoyment of the taste of brewed alcohol that cannot be experienced with wine.
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It may be that Koshitanrei and the Niigata yeast S9arg are the key to its success, but it is very enjoyable. Please take this opportunity to try it. [2024.11.12]
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The sake I’m introducing this time is a brand produced by the sake brewery known for “Takanoi.” I have no idea about the problems that come with the sake manufacturing industry, but I imagine that they must have had a hard time.
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In the past, there was a sake called “Koshi no Hatsuume,” and “Takanoi” is a sake that can be found in supermarkets, so for a while, that was my impression.
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However, when I tried this “Denyu Junmai Ginjo Nama Genshu Kokoro,” I was surprised by its deep flavor and sharpness, and its elegant tailoring that doesn’t get in the way of your meal. And yet, it makes a strong statement.
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I looked into it and found out that it has won many awards overseas, and I enjoyed the idea that it is acclaimed for its dryness that is not too dry, and its light and fleeting aftertaste, in other words, the enjoyment of the taste of brewed alcohol that cannot be experienced with wine.
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It may be that Koshitanrei and the Niigata yeast S9arg are the key to its success, but it is very enjoyable. Please take this opportunity to try it. [2024.11.12]
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